Alice

Alice og den store krokketkampen


en miniopera


Tekst og musikk av Halvard Bjørkås

I "Alice og den store krokketkampen" møter vi Alice, som følger en stresset kanin til Eventyrland. Her treffer hun en en kortstokk-hær og en gal dronning, som er veldig ivrig på å ta livet av sine undersåtter. For å redde disse, tar Alice opp kampen med Dronningen - i en litt uvanlig krokketkamp


"Alice og den store krokketkampen" er en miniopera, basert på et av kapitlene fra Alice's Adventures in Wonderland av Lewis Carroll. Operaen er skrevet for barn og ungdom, med en spilletid på 12-15 minutter. 


Dette er en tradisjonell opera i veldig komprimert form med solosanger, kornummer og orkesternummer - uten talte replikker. Den er orkestrert for fløyte, obo, slagverk, piano, fiolin og cello, men kan også framføres med annen besetning.


Målet har vært å lage en helhetlig, men kort forestilling som barnekor/operaskoler etc. kan ha som en del av sitt repertoir mellom de større satsningene - eller hva med å bruke den som oppvarming på hovedoppsetninger i distriktsoperaer, når det likevel er musikere i orkestergrava og salen er full av publikum.


Ta kontakt for spørsmål om noter og manus:halvard@bjorkas.no