Lyd og bilde

LYD OG BILDE


Jeg liker å jobbe med forskjellige musikalske uttrykk. Under har jeg samlet noen av prosjektene jeg har jobbet med de siste årene.

Musikk & dans


Det er en utrolig spennende utfording å forsøke å la musikk og dans snakke sammen. Jeg har vært heldig å få jobbe mye med dansere de siste årene både gjennom Teater Innlandet og Den kulturelle skolesekken.

VIDUNDERLYD -

Fra en byggeplass

Bestillingsverk til åpningen av Hamar kulturhus i 2014, der lyder fra byggeprosessen dannet grunnlaget for komposisjonen


Koreografi: Therese Slob

BABYTRILLER

 

Forestilling for de aller minste barna. Turne i Innlandet, Dansens hus og Bærum kulturhus i 2016-17.


Koreografi: Karstein Solli

Dansere: Loan Ha og Hanne Frostad Håkonsen

Scenografi: Kristin Bengtson

FRIMINUTT

En improvisert forestilling

Hva skjer når dansere og musiker plutselig dukker opp i en skolegård uten at barna vet noe? Da blir det FRIMINUTT! Gjestespill for Teater Innlandet (2019), Turne i Innlandet - Turneorganisasjonen.(2020)


Idé: Therese Slob og Halvard Bjørkås

Musikk & dataspill


Jeg har alltid vært fascinert av musikk til dataspill, og hvordan musikken endrer seg i takt med spillet. Dette får jeg også lov til å forelese om på Høgskolen i Innlandet med jevne mellomrom.

MUSIKKDETEKTIVEN

og fuglemysteriet

Dette er en interaktiv bok der barna må løse oppgaver for å komme videre i historien. Denne er støttet av Østnorsk filmsenter.


Tekst og musikk: Halvard Bjørkås

Illustrasjoner: Mari Skullerud

Stemme: Tom Styve

JESPER PÅ HJUL

 

Jesper på hjul er en app som Sparebanken Østlandet bruker når de skal lære barn om økonomi. Her fikk jeg gjøre lyddesign. Robotlyder er gøy!


Utviklet av EON Reality, Norway

SÅNN JOBBER JEG

 

På denne Youtube-kanalen deler jeg forklaringsvideoer der jeg tar opp ulike tema knyttet til det å lage musikk til dataspill.


Klikk her for å se flere videoer

Vidunderlyder


Jeg liker å lage musikk som tar mange forskjellige stilarter, alt fra er popmusikk, klassisk musikk til mer klangbasert ambient musikk.

VALS I LYSEKRONA

Zienerfilharmonien

Denne valsen skrev jeg til en nyttårsball på Hoel gård i Ringsaker. Vi spilte den inn på Zienerfilharmoniens "Ballets konger".


Klikk her for å høre hele albumet

SUPERLAGET

Supportersang, Bodø/Glimt

Her har jeg skrevet en låt til Bodø/Glimt, der jeg har pøst på med Beatles-referanser og andre popreferanser. Det var et kick å høre denne bli spilt på Aspmyra stadion.


Trompetsolo: Magne Otervik

Kor: Hanne Høivik Bjørkås

VIDUNDERLYD #2 - DARKER

 

På dette albumet har jeg samlet noen melankolske og litt mørke stemninger.


Klikk her for å høre hele albumet